Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szamócás tekercs recept

Szamócás tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 400 ml cukrászhab
    • 2 csomag habfixáló
    • 25 dkg szamóca
    • csokidara a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

    Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

    A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A szamóca 2/3-át apróra vágjuk és óvatosan a krémhez keverjük.

    A krém 2/3-át a piskótára kenjük, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk és a maradék szamócával, csokidarával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá