Szamócás tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg szamóca
  • csokidara a díszítéshez

Elkészítése:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A szamóca 2/3-át apróra vágjuk és óvatosan a krémhez keverjük.

A krém 2/3-át a piskótára kenjük, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk és a maradék szamócával, csokidarával díszítjük.