Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános tekercs recept

Banános tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g porcukor
    • 40 g kakaópor
    • 2 ek csokoládés pudingpor
    • 1 mk szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 ml tej
    • 2 ek liszt
    • 200 g margarin
    • 100 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 g kakaópor

    Az összeállításhoz:

    • 2 banán
    • 50 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport, a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.

    A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30×40) simítjuk és pár perc alatt megsütjük 180 fokon. Látni fogjuk, ha megsült.

    A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük.

    A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük a pudingot. Kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.

    A krémet (lemérve) két részre osztjuk. Az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport keverünk.

    A világos krémet egyenletesen a kitekert tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok végeit levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni őket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.

    Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan a süteményre húzzuk.

    A nagymamám szerint egy éjszaka állás jót tesz neki.

    Tipp:

    A nagymamám legfinomabb receptje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá