Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A krémhez:
Az összeállításhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport, a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.
A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30×40) simítjuk és pár perc alatt megsütjük 180 fokon. Látni fogjuk, ha megsült.
A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük.
A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük a pudingot. Kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.
A krémet (lemérve) két részre osztjuk. Az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport keverünk.
A világos krémet egyenletesen a kitekert tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok végeit levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni őket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.
Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan a süteményre húzzuk.
A nagymamám szerint egy éjszaka állás jót tesz neki.
A nagymamám legfinomabb receptje.