Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános-csokoládés tekercs recept

Banános-csokoládés tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 2 ek fekete kakaópor
    • 1 csapott evőkanál sötét kakaópor
    • 3 púpozott evőkanál finomliszt

    A fordításhoz:

    kb 1 evőkanál finomliszt

    A krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag (4 dkg) vanília ízű pudingpor
    • 2 ek kristálycukor
    • 3,5 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
    • 2 banán

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd a tojássárgás masszához dolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

    Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk és közepes lángon (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.

    A még meleg tészta tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    A krémhez 2,5 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl tejet, a tojást a pudingporral simára keverjük. A felforralt tejet kicsit hűlni hagyjuk, majd habverővel a pudingos keveréket belekeverjük. Teszünk hozzá 2 evőkanál cukrot és visszatéve a tűzhelyre állandó keverés mellett a habverővel sűrűre keverjük, de nem főzzük, mert akkor összeugrik! Nagyon figyelni kell, időben levenni és kevergetve kihűteni.

    A puha vajat először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük krémesre. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.

    A tésztát miután kitekertük először a vaníliás krémmel megkenjük, majd a kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat a felénk eső oldalára hosszában rárakjuk, majd szorosan föltekerjük és a papírjába visszacsomagoljuk.

    2 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk, átrakjuk egy tortapapírral bélelt tálcára.

    A mázhoz az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz felett és a süteményt bevonjuk vele. Én szilikon ecsettel vastagon átkentem, így sokkal tisztább volt vele dolgozni, majd hűtőbe tesszük.

    Amikor megszilárdult a máz, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá