Hólabda tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 4 evőkanál forró víz

Krém:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot és a citromhéjat, majd jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.

A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A tojáshab 1/3-át hozzáakeverjük a tojássárgáshoz, ezzel fellazítjuk a masszát, majdf a többit is beleforgatjuk óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze.

Két gáztespit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát elfelezve a tepsikbe simítjuk.

180 fokon sütjük kb 12 percig, majd nedves konyharuhára borítjuk és a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a lisztet, kókuszreszeléket csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a puha margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.

A piskótátkat kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt, majd a krém harmadt az egyik piskótára kenjük, a másik harmadát a másik lapra és szorosan feltekerjük a piskótákat. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk.

Szeletekre vágva kínáljuk.