Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem muszáj felfuttatni, de fel is lehet) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.
Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Letakarjuk és hagyjuk kelni kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát kissé lisztezett felületen nagyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a pizza vagy bolognai szósszal, rátesszük a szalámi vagy sonka szeleteket és megszórjuk kukoricával.
A tésztát a hosszabbik oldala mentén szorosan feltekerjük kb 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a csigák kelnek, majd kb 30-35 perc alatt készre sütjük.