Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós, vajas tekercs recept

Sós, vajas tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 80 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 1 kk kristálycukor
    • 2 tk só
    • 1 dl étolaj
    • 2 ek kefír (helyettesíthető joghurt és tejföl keverékével)

    A töltelékhez:

    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint só (kb 2 teáskanálnyi)

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag vagy köménymag vagy reszelt sajt vagy ezek keveréke

    Elkészítése:

    A tésztához a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb fél órán át letakarva.

    A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal. A puha vajat alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és a sóval, amit 4 felé osztunk, hogy a 4 cipóba elég legyen.

    A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, jó szorosan és trapézformákra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.

    Tipp:

    Tehetünk a töltelékhez szalonnakockákat, virslikarikákat, sonkakockákat vagy kolbászkarikákat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá