Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kelt háromszögek recept

Sós kelt háromszögek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába, 1 a kenéshez)
    • 1 nagy csipet só

    A töltelékhez:

    • 330 g tejföl
    • 1 közepes fej lilahagyma
    • fél doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg kockára vágott sonka

    Elkészítése:

    A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást és megsózzuk.

    A víz folyamatos hozzáadása mellett közepesen lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni meleg helyen.

    Ameddig a tészta kel, addig elkészítjük a töltelékeket.

    A tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a kukoricát, a reszelt sajtot és a sonkát összekeverjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 30*30 cm-es négyzetre nyújtunk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.

    Tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá