Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajdasági sós-sajtos recept

Vajdasági sós-sajtos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 80 dkg finomliszt
    • 5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl étolaj

    Töltelékhez:

    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg sajt reszelve
    • 1 ek só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük.

    Előkészítjük a sajtkrémet is. A vajat, reszelt sajtot és a tojások sárgáját kikeverjük, négyfelé osztjuk.

    A felfutott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és lágy könnyen formálható tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk őket, majd megkenjük a kikevert sajtkrémmel. Így lesz 4 tekercsünk.

    2 ujjnyi szeleteket vágunk, egy éles késsel vagy cérnával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal a csigákat.

    180 fokon 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá