Vajdasági sós-sajtos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj

Töltelékhez:

  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 ek só

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 6 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük.

Előkészítjük a sajtkrémet is. A vajat, reszelt sajtot és a tojások sárgáját kikeverjük, négyfelé osztjuk.

A felfutott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és lágy könnyen formálható tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk őket, majd megkenjük a kikevert sajtkrémmel. Így lesz 4 tekercsünk.

2 ujjnyi szeleteket vágunk, egy éles késsel vagy cérnával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal a csigákat.

180 fokon 25 percig sütjük.