Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bordói sajtos, sós rudacska recept

Bordói sajtos, sós rudacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 28 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg zsír
    • 1 ojássárgája
    • 6 ek tej
    • ízlés szerint só
    • 20 dkg füstölt reszelt sajt a szóráshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunk használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi vastag, ujjnyi magas és ujjnyi hosszú csíkokat kapjunk. Bélelt tepsire helyezzük pakoljuk úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain, hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.

    Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá