Bordói sajtos, sós rudacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 28 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 1 ojássárgája
  • 6 ek tej
  • ízlés szerint só
  • 20 dkg füstölt reszelt sajt a szóráshoz
  • 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunk használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi vastag, ujjnyi magas és ujjnyi hosszú csíkokat kapjunk. Bélelt tepsire helyezzük pakoljuk úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain, hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.

Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.