Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sós kifli recept

Vendégváró sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g kefir
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 2 csapott evőkanál cukor

    Tészta kenéséhez:

    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 evőkanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Először a vajat vagy margarint habosra keverjük a sóval és tegyük félre.

    Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejjel. A lisztet egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát a megkelt élesztővel, kefirrel, olajjal és tojásokkal. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsa tésztát kapunk.

    A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

    Megkenjük a vaj vagy margarin 1/4-ed részével és egy másik lappal (amit szintén 30 cm-re nyújtunk) befedjük. 4 részre vágjuk a tésztát, majd minden cikket még 3 felé, majd a részeket egyenként szorosan feltekerjük.

    Tojássárgájával lekenjük, a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szeretné, megszórjuk.

    A maradék tésztát is így készítjük el.

    1 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütési idő sütőfüggő!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá