Túrós kifli sajttal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg puha margarin
- 50 dkg krémes túró
- 1 csapott ek só
Továbbá:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a túrót és tésztává gyúrjuk.
A kész tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra, kör alakúra nyújtjuk és megkenjük felvert tojással. 16 részre vágjuk és megszórjuk kevés sajttal, majd a részeket egyenként feltekerjük a szélesebbik felétől kezdve és tepsire sorakozatjuk.
A maradék tésztákat is így készítjük el. A kifliket lekenjük tojással és megszórjuk kevés sajttal.
180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.