Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós, pudingos kelt kifli recept

Túrós, pudingos kelt kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • 1 mk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 1 citrom reszelt héja

    A kiflik tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál tej k

    Elkészítése:

    Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.

    Cipókat formázunk, oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.
    Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.

    A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.

    Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük

    Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá