Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kelt csiga recept

Túrós kelt csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 dl tej
    • 1 instant élesztő
    • 7 dkg puha margarin
    • kb 70 g tejföl
    • 50 g cukor
    • csipet só
    • reszelt citromhéj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 3 csapott evőkanál búzadara
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg tejföl
    • 50 g mazsola
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tejfölt, a csipet sót, a citromhéjat és a felfuttatott élesztőt.

    Összeállítjuk a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk. Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Amíg a tészta kel, addig elkészítjük túrós tölteléket. A túrót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a tejfölt és a búzadarát is, legvégül a mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd a rövidebb oladalától kezdve feltekerjük.

    Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 40 percig kelesztjük.

    Kelesztés után 180 fokra előmelegítjük a sütőt és 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón, a sütőből kivéve kevés olvasztott margarinnal átkenjük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá