Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tejfölt, a csipet sót, a citromhéjat és a felfuttatott élesztőt.
Összeállítjuk a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk. Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük túrós tölteléket. A túrót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a tejfölt és a búzadarát is, legvégül a mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd a rövidebb oladalától kezdve feltekerjük.
Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után 180 fokra előmelegítjük a sütőt és 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón, a sütőből kivéve kevés olvasztott margarinnal átkenjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.