Túrós, pudingos kelt kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 mk só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 ek cukor
  • 1 tojássárgája
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja

A kiflik tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej k

Elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.

Letakarva duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.

Cipókat formázunk, oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.
Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.

A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.

Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük

Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.