Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
A kiflik tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.
Cipókat formázunk, oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.
Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.
A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.