Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes kifli recept

Majonézes kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 kiflihez:

    • 50 dkg búza finomliszt
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 5 g sütőpor
    • 10 dkg margarin (puha, lágy)
    • 2 púpozott ek majonéz
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • ízlés szerint magvak a szóráshoz

    Elkészítése:

    A keverőtálba öntsük bele a langyos vizet, adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt, kanalazzuk rá a majonézt és a puha margarint, majd szitáljuk hozzá a sóval és a sütőporral összekevert lisztet.

    Ezután a robotgép dagasztó karjával (vagy kenyérsütő gépben) dagasszuk meg a tésztát.

    Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 50 perc alatt a duplájára a tésztát.

    A megkelt tésztából formázzunk 8 egyenlő súlyú gombócot, majd külön-külön nyújtsuk ki oválisra.

    Ezután a távolabb eső részbe, éles késsel vágjunk hosszabb csíkokat, majd a hozzánk közeli végénél kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre.

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a megformázott kifliket, majd konyharuhával takarjuk le és kelesszük 50 percig.

    Ezután kenjük le felvert tojással és ízlés szerint szórjuk meg magvakkal. Én pl. szezámmaggal szórtam meg.

    A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütésnél 200 fokra, majd sütés előtt vegyük vissza 180 fokra, vagy légkeverésnél pedig 170 fokra.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket.

    Tipp:

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kifliket és hűtsük ki teljesen. A majonéztől és a margarintól nagyon finom és puha lesz a tésztája.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá