Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köménymagos, sós kifli recept

Köménymagos, sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2, 5 dkg élesztő
    • 220 gramm 20 %-os tejföl
    • 2 teáskanál só
    • 2 dl tej kb
    • 1 kk cukor

    A kenéshez:

    • 15 dkg sós margarin

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.

    Fél órát pihentetjük.

    A margarint habosra keverjük.

    Ezután a tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.

    Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.

    180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá