Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes kiflik recept

Sajtkrémes kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 dl tej
    • 2,5 dkg dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • 1 dl étolaj

    Kenéshez:

    • 15 dkg vaj
    • 1 csapott evőkanál só
    • 100 g sajtkrém (kenhető tömlőssajt)
    • ízlés szerint adhatunk hozzá: tejfölt, sonkát apróra vágva, metélőhagymát, petrezselyemet,….stb

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, majd dagasztjuk és letakarva kelesztjük.

    A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.

    A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.

    A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.

    Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.

    Hagyjuk pihenni, kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.

    Kenéshez:

    Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesítjük.

    Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.

    A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.

    Formázás:

    Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Még 20-30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd kb 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá