Hozzávalók:
A tésztához:
Kenéshez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, majd dagasztjuk és letakarva kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.
A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.
A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.
A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még 20-30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd kb 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.