Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sváb kifli recept

Sváb kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 csapott ek só
    • 1 tk cukor
    • 3-3,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olvasztott zsír

    A lapok lekenéséhez:

    • 2 ek puha zsír

    A tetejére:

    • köménymag (de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is

    A kiflik kenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.

    A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát.

    45 percig kelesztjük letakarva, majd átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük.

    4 cipóra osztjuk a tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk. A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk és a puha zsírral megkenjük.

    A cipókat 8 szeletre vágjuk és kiflit formázunk belőle.

    Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk.

    20 percet kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá