Hozzávalók:
A lapok lekenéséhez:
A tetejére:
A kiflik kenéséhez:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát.
45 percig kelesztjük letakarva, majd átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
4 cipóra osztjuk a tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk. A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk és a puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk és kiflit formázunk belőle.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk.
20 percet kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.