Köménymagos, sós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 220 gramm 20 %-os tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl tej kb
  • 1 kk cukor

A kenéshez:

  • 15 dkg sós margarin

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.

Fél órát pihentetjük.

A margarint habosra keverjük.

Ezután a tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.

Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.

180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük kb 25-30 perc alatt.