Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pogácsa márványsajttal recept

Túrós pogácsa márványsajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg túró
    • 10 dkg márványsajt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába egy a kenéshez)
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 1 ev reszelt parmezán (elhagyható)
    • magvak vagy reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.

    A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk.

    Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.

    Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá