Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-túrós pogácsa recept

Spenótos-túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 50 dkg finomliszt
    • 50 dkg margarin
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dkg só
    • ízlés szerint előfőzött spenót
    • ízlés szerint szezámmag
    • ízlés szerint napraforgómag

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és összegyúrjuk, lefedve 40 percig állni hagyjuk.

    Kinyújtjuk és mindkét oldalát félig behajtjuk. Újabb 30 perc pihentetés következik.

    A hajtogatást még kétszer elvégezzük.

    A harmadik nyújtásnál megkenjük spenóttal. A két végét félig behajtjuk, majd a másik végét teljesen ráhajtjuk. Pihentetjük újabb 30 percet.

    Ha lejár az ideje lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és tojással megkenjük.

    20 percig állni hagyjuk, közben a sütőt közben előmelegítjük 200 fokra.

    A pogácsák tetejét megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy napraforgó maggal, majd kb 22-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá