Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-baconos hajtogatott pogácsa recept

Túrós-baconos hajtogatott pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 ml meleg tej
    • 200 ml meleg víz
    • 2 csomag (2x7g) porélesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 csapott evőkanál só
    • 100 ml olaj
    • 250 gramm krémes túró
    • 1 kg liszt + nyújtáshoz egy kevés

    Töltelék:

    • 250 gramm krémsajt
    • 250 gramm hideg vaj/margarin
    • 200 gramm pirított bacon

    Tetejére:

    • ízlés szerint köménymag, fekete köménymag, szezámmag, reszelt sajt

    Kenéshez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tejet a vizet az élesztőt és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét a túrót az olajat (úgy, hogy egy picit hagyjunk meg az olajból a végére) és a sót, majd jól elkeverjük. Ezután mehet hozzá fokozatosan a maradék liszt. Bedagasztjuk pár perc alatt kézzel.

    Amikor kész, akkor a maradék olajjal is eldolgozzuk és félretesszük kb 15 percre.

    Kivesszük a tálból és lisztezett felületre tesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majd az egyik felére teszünk reszelve hideg vajat/margarint (kb 3/4 részét használjuk fel a vajnak/margarinnak).

    Félbe hajtjuk. Ezután a másik felére tesszük ugyanígy a maradék vajat, majd megint félbe hajtjuk.

    A tésztát bevágjuk éles késsel a hajtás menti éleknél. Ezután újra kinyújtjuk és 4-be hajtjuk.

    Ismét bevágjuk a hajtás menti oldalait úgy, hogy minden oldalt 2-2 csíkban.

    Ismét kinyújtjuk, majd az egyik felét megkenjük a krémsajttal és rászórjuk a bacont is, majd újra félbe hajtjuk.

    Ezután felszeleteljük kockákra. Megkenjük mindegyik tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint díszítjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Fázisfotókat a honlapomon találtok hozzá:

    https://ninnaska.blogspot.com/2018/12/turos-baconos-hajtogatott-pogacsa-remek.html

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá