Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal hajtogatott teljes kiörlésű pogácsa recept

Sajttal hajtogatott teljes kiörlésű pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g rétesliszt
    • 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 100 g őrölt zabpehely vagy zabpehelyliszt
    • 250 g zsíros túró
    • 150 g puha vaj
    • 150 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 g friss élesztő
    • 3 csapott teáskanál só

    Hajtogatáshoz:

    • 300 g reszelt sajt

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Az élesztőt elég csak belemorzsolni. A tésztát kb 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd rászórjuk a sajt negyedét, összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 10-15 percenként még kétszer megismételjük a hajtogatást.

    Az utolsó hajtogatás után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.

    A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk kevés sajttal. 30 perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá