Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiőrlésű házi kenyér recept

Teljes kiőrlésű házi kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4,2 dl víz
  • 2 tk só
  • 2 ek cukor
  • 3 ek olaj
  • 5 g szárított élesztő
  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 200 g finomliszt
  • 200 g graham liszt

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe öntjük, majd a teljes kiőrlésű kenyérsütésre való programot választjuk.

A dagasztás és kelesztés időtartama kb 2,5 óra, míg a sütés 1 órát tart.

Gép nélkül is elkészíthető, a fenti forrendben egy tálba tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, majd lefedve keleszjük. Kelesztés után kissé átgyúrjuk, formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és újra kelesztjük.

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd betoljuk a tetejével lefedett jénait és 30 percig sütjük a kenyeret. Levesszük 30 perc után a tetejét, mérsékeljük a hőfokot 200-ra és még 15 percig sütjük.

Tipp:

Teljesen természetes anyagokból készül, így nem tartalmaz mesterséges anyagokat.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá