Spenótos-túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg só
  • ízlés szerint előfőzött spenót
  • ízlés szerint szezámmag
  • ízlés szerint napraforgómag

Kenéshez:

  • 2 tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és összegyúrjuk, lefedve 40 percig állni hagyjuk.

Kinyújtjuk és mindkét oldalát félig behajtjuk. Újabb 30 perc pihentetés következik.

A hajtogatást még kétszer elvégezzük.

A harmadik nyújtásnál megkenjük spenóttal. A két végét félig behajtjuk, majd a másik végét teljesen ráhajtjuk. Pihentetjük újabb 30 percet.

Ha lejár az ideje lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és tojással megkenjük.

20 percig állni hagyjuk, közben a sütőt közben előmelegítjük 200 fokra.

A pogácsák tetejét megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy napraforgó maggal, majd kb 22-25 percig sütjük.