Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pizzás pogácsa recept

Töltött pizzás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1/2 teáskanál só
    • 1 dkg friss élesztő
    • 125 ml langyos víz
    • 0,5 dl (olíva)olaj

    A töltelékhez:

    • 10 dkg sajt
    • 1 szál jó minőségű kolbász
    • 5 szem koktélparadicsom
    • 1 paprika
    • 3 kocka sajt

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A pogácsa szórásához:

    • oregánó ízlés szerint

    Elkészítése:

    Tészta előkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.

    Cipóvá formáljuk, és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.

    Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).

    Formázás és töltés:

    A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

    A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.

    A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.

    Sütés:

    210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.

    Nagyobb család esetén duplázzák vagy triplázzák az adagot!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá