Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pizzás pogácsa recept

Töltött pizzás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1/2 teáskanál só
    • 1 dkg friss élesztő
    • 125 ml langyos víz
    • 0,5 dl (olíva)olaj

    A töltelékhez:

    • 10 dkg sajt
    • 1 szál jó minőségű kolbász
    • 5 szem koktélparadicsom
    • 1 paprika
    • 3 kocka sajt

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1 kisebb tojás

    A pogácsa szórásához:

    • oregánó ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.

    Cipóvá formázzuk és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.

    Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb 1 óra, de lehet több idő is).

    A tésztát lisztezett munkalapra tesszük, ijjnyi vastagra nyújtjuk és nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

    A sajtot lereszeljük.
    A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.

    A pogácsa „fészekbe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük és oregánóval megszórjuk.

    210 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

    Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa sült ki. 2 főre bőven elég.

    Nagyobb család duplázza vagy triplázza az adagot!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek