Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A pogácsák lekenéséhez:
A pogácsa szórásához:
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
Cipóvá formáljuk, és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.
Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.
Nagyobb család esetén duplázzák vagy triplázzák az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!