Töltött pizzás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 125 ml langyos víz
  • 0,5 dl (olíva)olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg sajt
  • 1 szál jó minőségű kolbász
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 1 paprika
  • 3 kocka sajt

A pogácsák lekenéséhez:

  • 1 kisebb tojás

A pogácsa szórásához:

  • oregánó ízlés szerint

Elkészítése:

Tészta előkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.

Cipóvá formáljuk, és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.

Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).

Formázás és töltés:

A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.

A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.

Sütés:

210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.

Nagyobb család esetén duplázzák vagy triplázzák az adagot!

Jó étvágyat kívánok hozzá!