Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg darál tepertő
    • 3 dkg élesztő
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet cukor
    • 1 dl tej
    • 2 evőkanál fehérbor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk és a cukorral felfutatjuk benne az élesztőt.

    A többi hozzávalót egy tálba teszük és elkezdjük dagasztani, a felfutott élesztővel együtt.

    Hagyjuk kelni letakarva 30 percig.

    A megkelt tésztát nyujtsuk ki kb 2 mm vatgara és tekerjük fel mint a bejglit.

    Megint pihentessük 30 percet, majd újabb nyújtás után (kb ujjnyi vastagra) vagdossuk be a tetejét és kenjük le tojássárgájával, szaggassúnk belőle kis pogácsákat és süssük 30 percig 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá