Tepertős pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg darál tepertő
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • csipet cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál fehérbor

Tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és a cukorral felfutatjuk benne az élesztőt.

A többi hozzávalót egy tálba teszük és elkezdjük dagasztani, a felfutott élesztővel együtt.

Hagyjuk kelni letakarva 30 percig.

A megkelt tésztát nyujtsuk ki kb 2 mm vatgara és tekerjük fel mint a bejglit.

Megint pihentessük 30 percet, majd újabb nyújtás után (kb ujjnyi vastagra) vagdossuk be a tetejét és kenjük le tojássárgájával, szaggassúnk belőle kis pogácsákat és süssük 30 percig 180 fokon.