Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg rétesliszt
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 2 kk só (nem púpozott)
    • 25 dkg darált töpörtyű (lehet több is)

    Tetejére:

    • tojássárgája vagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vaj felét és az élesztős tejet.

    Összegyúrjuk és jó alaposan kidolgozzuk. Lehet egy kevés lisztet is hozzáadni, ha ragad a tészta, de ez így jó.

    Meleg helyen kelni hagyjuk 1 órát.

    Ezalatt a töpörtyűt ledaráljuk, ha nem tettük még meg és összekeverjük a vaj másik felével.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen kisodorjuk, rákenjük a vajas tepertőt. 2-3 x hajtogatjuk, közben 1/2-1 órát pihentetjük közben. Hajtogatáskor zsírral megkenjük, hogy leveles legyen.

    Az utolsó pihentetés után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk.

    Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből kb. 60 db pogácsát kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá