Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 15 dkg finomliszt
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 7,5 dkg hideg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 evőkanál tejföl (ha szükséges)
    • 1 kk só

    Töltelék:

    • 50 dkg rögös túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 g búzadara
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 kk só (vagy ízlés szerint)
    • 1 csokor kapor
    • 60 g olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt.

    A tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretére (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére).

    Készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át a sóval, tojássárgákkal és az aprított kaporral, majd dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.

    A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a túrótöltelékhez.

    A túrós krémet egyenletesen kenjük el a tésztán.

    180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük kb 40 percig.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá