Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges lepény fürjtojással recept

Zöldséges lepény fürjtojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (tönkölyös) leveles tészta
    • 50 dkg vegyes zöldség (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó…)
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 2 dl 20 %-os tejszín
    • 2 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.

    A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.

    A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb 10 dkg-ot tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keverékhez.

    A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.

    Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.

    Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon és majd azzal tálaljuk a lepényt.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá