Zöldséges lepény fürjtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs (tönkölyös) leveles tészta
  • 50 dkg vegyes zöldség (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó…)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 dl 20 %-os tejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 tojás (nagy)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)

Elkészítése:

A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.

A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.

A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb 10 dkg-ot tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keverékhez.

A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.

Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.

Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon és majd azzal tálaljuk a lepényt.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.