Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.
A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.
A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb 10 dkg-ot tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keverékhez.
A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.
Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.
Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon és majd azzal tálaljuk a lepényt.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.