Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-kapros lepény recept

Spárgás-kapros lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs pizzatészta
    • 1 cs zöldspárga
    • 10 dkg mascarpone (vagy krémsajt)
    • 2 ek tejföl (20 %-os)
    • 1 csokor kapor
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 15 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

    A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

    A pizzatésztát csomagoljuk ki és a szélétől kb 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

    A mascarponéhoz (vagy krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

    Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom…..

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá