Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás fritatta recept

Spárgás fritatta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 5 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 1 szál újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 marék reszelt sajt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tejszín
    • 50 dkg spárga

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A spárgát meghajlítjuk és ahol hajlik, ott eltörjük.

    Egy edényben vizet forralunk, kevés sót adunk hozzá és kb 3 percig főzzük benne a spárgák zsenge részét. Jeges vízbe szedjük és kihűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük és leitatjuk róla a vizet. Mielőtt rátennénk a tojásra, kicsit összevágjuk, de akár egészben is maradhat.

    A szalonnát felaprítjuk, majd alacsony lángon kiolvasztjuk a zsírját. Ha szükséges, akkor kevés olajat vagy zsírt tehetünk alá. Fontos, hogy olyan serpenyőben készítsük, amit majd betehetünk a sütőbe!

    Közben a hagymát felkarikázzuk és elkezdjük dinsztelni a szalonnán. Amikor már félig megpuhul, akkor rátesszük a zúzott fokhagymát is és együtt pirítjuk.

    Közben a tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és felverjük, majd végül beleforgatjuk a sajtot is.

    A szalonnás alapot levesszük a tűzről, majd ráöntjük a tojásos keveréket, rászórjuk a spárgát és a tetejét kitesszük a gerezdekre vágott paradicsommal.

    Kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá