Spárgás-kapros lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs pizzatészta
  • 1 cs zöldspárga
  • 10 dkg mascarpone (vagy krémsajt)
  • 2 ek tejföl (20 %-os)
  • 1 csokor kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

A pizzatésztát csomagoljuk ki és a szélétől kb 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

A mascarponéhoz (vagy krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom…..