Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes zöldséges lepény recept

Gluténmentes zöldséges lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 púpos csésze rizsliszt
    • 1 púpos csésze csicseriborsóliszt
    • 3/4 csésze olívaolaj
    • 1 csomag sütőpor
    • vegyesen fűszerek ízlés szerint (kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér)
    • készítheted olaszosan is (bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
    • 1,5-2 bögre víz
    • 1 púpos csésze brokkoli
    • 1 púpos csésze édeskömény

    Elkészítése:

    Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra.

    A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálban, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.

    Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

    Tedd a sütőbe és kb 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül. Ez kb 30 perc.

    Tipp:

    Szeretek sütni…Süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket.

    A lepényeket akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.

    Ma egy tápláló, egészséges, gluténmentes lepényt készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá