Gluténmentes zöldséges lepény recept
Hozzávalók:
- 1 púpos csésze rizsliszt
- 1 púpos csésze csicseriborsóliszt
- 3/4 csésze olívaolaj
- 1 csomag sütőpor
- só
- vegyesen fűszerek ízlés szerint (kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér)
- készítheted olaszosan is (bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
- 1,5-2 bögre víz
- 1 púpos csésze brokkoli
- 1 púpos csésze édeskömény
Elkészítése:
Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra.
A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálban, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.
Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.
Tedd a sütőbe és kb 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül. Ez kb 30 perc.
Tipp:
Szeretek sütni…Süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket.
A lepényeket akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.
Ma egy tápláló, egészséges, gluténmentes lepényt készítettem.