Gluténmentes zöldséges lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 púpos csésze rizsliszt
  • 1 púpos csésze csicseriborsóliszt
  • 3/4 csésze olívaolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • vegyesen fűszerek ízlés szerint (kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér)
  • készítheted olaszosan is (bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
  • 1,5-2 bögre víz
  • 1 púpos csésze brokkoli
  • 1 púpos csésze édeskömény

Elkészítése:

Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra.

A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálban, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.

Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

Tedd a sütőbe és kb 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül. Ez kb 30 perc.

Tipp:

Szeretek sütni…Süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket.

A lepényeket akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.

Ma egy tápláló, egészséges, gluténmentes lepényt készítettem.