Kapros-túrós lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 15 dkg finomliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 7,5 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl (ha szükséges)
  • 1 kk só

Töltelék:

  • 50 dkg rögös túró
  • 3 tojássárgája
  • 30 g búzadara
  • 5 tojásfehérje
  • 2 kk só (vagy ízlés szerint)
  • 1 csokor kapor
  • 60 g olvasztott vaj

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt.

A tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretére (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére).

Készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át a sóval, tojássárgákkal és az aprított kaporral, majd dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a túrótöltelékhez.

A túrós krémet egyenletesen kenjük el a tésztán.

180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük kb 40 percig.