Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt.
A tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretére (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére).
Készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át a sóval, tojássárgákkal és az aprított kaporral, majd dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a túrótöltelékhez.
A túrós krémet egyenletesen kenjük el a tésztán.
180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük kb 40 percig.