Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt burgonyás pogácsa recept

Kelt burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 1 dkg friss élesztő
    • 0,5 dl langyos tej
    • 1 mk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsír
    • 30+10 dkg liszt
    • 1 kk só

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    Míg a főtt, áttört burgonya teljesen kihűl, addig az élesztőt tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a kihűlt burgonyához, hozzáadjuk a tojást és a tésztát összekeverjük.

    Ezután rászórjuk a zsírral összemorzsolt 30 dkg lisztet és a sót.

    Gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű burgonyás tésztát kapjunk és lefedve 1 órát pihentetjük.

    Lisztezett gyúródeszkára vagy nyújtólapra rakjuk, kinyújtjuk, háromszor szimplán, majd háromszor duplán összehajtogatjuk, végül kisujjnyi vastagra nyújtjuk.

    Tetejét késsel merőlegesen bemetsszük. Lisztbe mártott, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, egymástól 2-3 centire, hogy ne nőjenek össze sütés közben.

    A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, 10 percig pihentetjük még és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

    Ha elkészült, kihűtjük és egy korsó hideg sörrel kínáljuk.

    Tipp:

    Még másnap is puha maradt a burgonyától. Kicsivel több burgonya került bele, ezért szép sárgák lettek. Tartalmas leves mellé ajánlom. Kb 36 db-ot kapunk ebből a mennyiségből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá