Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas-burgonyás pogácsa recept

Vajas-burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 38 dkg finomliszt
    • 38 dkg rétesliszt
    • 3 tk só
    • 3,8 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl étolaj
    • 4 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 18 dkg vaj
    • 38 dkg héjában főtt burgonya kihűtve és meghámozva

    Elkészítése:

    A hozzávalókból a burgonya és a vaj kivételével közepes keménységű tésztát dagasztunk. Dagasztás után egy órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát.

    Ezután ráreszeljük a burgonya és a vaj egyharmadát és a szokásos módon hajtogatjuk a tésztát. 15 perc pihentetés után még kétszer ismételjük. Közben a maradék burgonyát és a vajat egyformán reszeljük rá.

    Az utolsó pihentetés után két centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, berácsozzuk, majd szaggatjuk. A tészta tetejét megkenjük tojással Én köménymagot is szoktam rátenni, végül sajttal megszórom.

    20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben sütjük.

    Ebből az adagból körülbelül 50 darab pogácsa készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá