Vajas-burgonyás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vajas-burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 38 dkg finomliszt
  • 38 dkg rétesliszt
  • 3 tk só
  • 3,8 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 18 dkg vaj
  • 38 dkg héjában főtt burgonya kihűtve és meghámozva

Elkészítése:

A hozzávalókból a burgonya és a vaj kivételével közepes keménységű tésztát dagasztunk. Dagasztás után egy órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát.

Ezután ráreszeljük a burgonya és a vaj egyharmadát és a szokásos módon hajtogatjuk a tésztát. 15 perc pihentetés után még kétszer ismételjük. Közben a maradék burgonyát és a vajat egyformán reszeljük rá.

Az utolsó pihentetés után két centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, berácsozzuk, majd szaggatjuk. A tészta tetejét megkenjük tojással Én köménymagot is szoktam rátenni, végül sajttal megszórom.

20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben sütjük.

Ebből az adagból körülbelül 50 darab pogácsa készült.