Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas-sajtos pogácsa recept

Vajas-sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg búza finomliszt
    • csipet cukor
    • kb 2 tk só (ízlés szerint)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 23 dkg vaj
    • 23 dkg tejföl
    • 30 g friss élesztő
    • 12 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót és a puha vajjal az egészet elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és a másik sárgáját és beletesszük a sajtot, tejfölt és az egészet tésztává gyúrjuk.

    Letakarva kelesztjük 50-70 percig.

    A megkelt tésztát kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét tetszés szerint rácsozhatjuk, majd kiszaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és kb 20-30 percig kelesztjük.

    Amíg a pogácsa kel, addig a sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel.

    A megkelt pogácsákat felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk, majd kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá